over mij

Herman de Vries
Herman de Vries

Hallo, ik ben Herman. Ik ben 3 november 1983 geboren en woon samen met mijn vrouw Esther en dochter Anne in Assen. Sinds 2008 ben ik als eerstelijns fysiotherapeut werkzaam bij Paramedics in Assen en ben gespecialiseerd in de behandeling van mensen met hart-, vaat-, longziekten, diabetes en/of overgewicht. Ik ben medio 2016 cum laude afgestudeerd bij Klinische Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Utrecht, waarna ik in augustus 2016 ben gestart als docent-onderzoeker bij de opleiding fysiotherapie van Saxion hogeschool in Enschede.

Naast gezondheid(szorg) heb ik altijd al interesse gehad in technologie. Ik volg daarom de ontwikkelingen met betrekking tot dingen als eHealth en Quantified Self zo veel mogelijk en deel regelmatig interessante nieuwtjes op Twitter en LinkedIn. Ook heb ik tijdens mijn studie een aantal onderzoeken op dit vlak gedaan, zoals een systematic review en meta-analyse naar activity tracker gebruik bij mensen met overgewicht of obesitas en onderzoek naar beweegredenen van fysiotherapeuten en patiënten om een blended eHealth interventie (e-Exercise) te gebruiken.

De komende tijd hoop ik mij vooral verder te ontwikkelen in mijn rol als docent, maar ook om op termijn meer onderzoek op het snijvlak van technologie en (fysiotherapeutische) zorg te doen en wellicht te promoveren. Op dit blog blijf ik nieuwe professionele ontwikkelingen op persoonlijk vlak te delen maar zal ook zo nu en dan inhoudelijke stukken schrijven over dingen die mij interesseren. Nieuwe berichten zullen geplaatst worden op onder andere TwitterLinkedIn en de RSS feed van de site maar je kunt je ook abonneren onderaan de pagina zodat je een e-mail krijgt als er een nieuw bericht geplaatst is.