over mij

Herman de Vries
Herman de Vries

Hallo, ik ben Herman. Ik ben 3 november 1983 geboren en woon samen met mijn vrouw Esther en dochter Anne in Assen. Mijn hele middelbare school periode dacht ik iets met technologie te gaan doen. Multimedia en Kennistechnologie in Delft was aanvankelijk de opleiding waar ik me op richtte tot ik tijdens het voorbereiden van mijn examens vrij abrupt switchte naar de opleiding fysiotherapie in Groningen. Na mijn studie heb ik van september 2008 tot september 2017 als fysiotherapeut gewerkt bij Paramedics in Assen. Ik was vooral gespecialiseerd in de behandeling van mensen met hart-, vaat-, longziekten, diabetes en/of overgewicht.

Na een paar jaar gewerkt te hebben merkte ik dat ik een sterke behoefte had om te blijven leren, en daar idealiter mijn beroep van te willen maken. Medio 2016 studeerde ik cum laude af als Klinisch Gezondheidswetenschapper aan de Universiteit Utrecht. Ook won ik er de Talma Eykman scriptieprijs van de Faculteit Geneeskunde en publiceerde ik een systematic review over het effect van activity trackers, een kwalitatief onderzoek naar eHealth gebruik door fysiotherapeuten en een mixed-methods onderzoek naar eHealth gebruik door patiënten.

In augustus 2016 begon ik als docent-onderzoeker bij de opleiding fysiotherapie van Saxion hogeschool in Enschede en heb ik daar mijn onderwijsbevoegdheid gehaald. Helaas vond ik bij Saxion niet de door mij gezochte mogelijkheid om daarnaast onderzoek te kunnen doen. In september 2017 werd ik aangenomen als promovendus in het modelleren van de veerkracht van werknemers met behulp van wearables en apps bij de Hanzehogeschool Groningen, TNO en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

Dat ik me tot eind 2021 fulltime kan richten op mijn promotie en daarbij veel verwacht te leren over o.a. gezondheidspsychologie en machine learning voelt als een voorrecht. Als het ons goed lukt om de veerkracht van werknemers te modelleren zie ik veel kansen voor de toepassing daarvan (persoonlijke feedback, screeningstools etc.), maar ook voor soortgelijk onderzoek binnen andere gebieden in de (fysiotherapeutische) zorg. 

Op dit blog blijf ik mijn professionele ontwikkelingen delen maar zal ook zo nu en dan inhoudelijke stukken schrijven over mijn promotietraject of andere dingen die mij interesseren. Nieuwe berichten zullen geplaatst worden op ondermeer TwitterLinkedIn en de RSS feed van de site maar je kunt je ook abonneren onderaan de pagina zodat je een e-mail krijgt als er een nieuw bericht geplaatst is.